تاریخچه پکیج شوفاژ دیواری
تاریخچه پکیج دستگاهی گرمایشی است که به عنوان جایگزینی برای سیستمهای گرمایشی بکار گرفته میشود.که یکی از مزایای مهم کوچک بودن و فراهم کردن همزمان آب گرم و گرمایش ساختمان میباشد.
در واقع پکیج به عنوان یک تأمینکننده سیستم گرمایش شوفاژها و تأمین دائمی آب گرم مورد منازل و ساختمانها بکار برده میشود، که در سالهای اخیر بجای شوفاژ خانه در ساختمانها الزامی شدهاست.
انواع شوفاژها درزندگی امروزه
در یک دستهبندی کلی میتوان پکیجها را در دو نوع پکیجهای زمینی و پکیجهای دیواری تقسیم کرد.در درجهٔ بعد پکیجها در دو نوع دیجیتال و آنالوگ دستهبندی میشوند.مانند مدهای سری ام انالوگ و سری اف دیجیتال ایران رادیاتور در آخر پکیجها در چهار نوع زیر دستهبندی میشوند
دو مبدل فن دار تک مبدل فن دار دومبدل بدون فن تک مبدل بدون فن
احتمالاً شما هم باورتان نشود که تاریخچه پکیج شوفاژ به ۱۳۰۰ سال قبل از میلاد بر میگردد. اسناد تاریخی بیانگر این موضوع هستند که برای اولین بار در منطقه خاورمیانه سیستم گرمایش کف به طور بدوی استفاده شده بود.
رومی ها این ایده را دریافت کردند و آن را بهبود بخشیدند. یعنی آنها علاوه بر کف، گرمایشی از دیوارها نیز ایجاد کردند و بدین ترتیب اولین سیستم گرمایش مرکزی ایجاد شد.
بررسی بیشتر: نمایندگی پکیج ایران رادیاتور در غرب تهران
البته باید بدانیم تاریخ شوفاژ فقط مختص به ایده اولیه آن نیست. تلاش های زیادی برای تبدیل شدن آن ایده ی اولیه به سیستم گرمایشی امروزی انجام شده است.
آیا هیپوکاست های رومی همان تاریخچه پکیج شوفاژ محسوب می شوند؟
بخش مهمی از تاریخ پکیج مربوط به هیپوکاست های رومی می شود. این مکان ها، فضای تو خالی بودند که شامل سنگ های متعدد و یک راه خروجی برای دوده آتش میشدند. به مرور زمان فضاهای خالی تبدیل به کانالهای انتقال دود آتش شدند و گرما از طریق کاشی های بدوی به درون اتاق انتقال می یابد.
این حمام ها به شدت رواج یافتند تا اینکه با سقوط امپراطوری روم به طور کلی این نوع از حمام ها نیز از بین رفتند. در این دوران، اروپا به طور کلی از این نوع سیستم گرمایشی محروم شد و از همان شومینه های اولیه استفاده میکرد.
پس این دوران را میتوانید تاریکترین تاریخچه پکیج شوفاژ بدانید؛ در اوایل قرون وسطی تغییراتی در استفاده از سیستم گرمایشی ایجاد شد. در همین زمان در صومعه Reichenau Abbey برای اولین بار از شبکه های مشتمل از چندین کانال برای گرمایش کف استفاده شد.
صومعه Reichenau Abbey نقطه عطفی برای تغییرات در تاریخچه پکیج شوفاژ
در دهه ۱۲۰۰ میلادی در لونبرگ آلمان که مربوط به تالار شهر بود از این ایده استفاده شد. قلعه مالبورک نیز در همین کشور از ایده ی گرمایشی مشابه صومعه مذکور، برای گرمایش استفاده کرد. تاریخ پکیج در کشور های دیگر ادامه دار شد و اجاق یا کوره های داخلی برای گرمایش مرکزی احیا شدند.
اولین جایی که توانست این اقدام را انجام دهد، صومعه The Royal Monastery در اسپانیا بود. با اختراع دودکش ها سیستم گرمایشی وارد عصر جدید شد و گرمایش بیشتری نسبت به سابق برای خانواده ها به وجود آمد.
خدمات مسعود سرویس: نمایندگی پکیج بوتان در غرب تهران
بر طبق اسناد تاریخی اولین مکانی که توانست گرمایش از طریق آب گرم را تجربه کند، صومعه ای در گرینلند بود. سپس در سال ۱۴۰۰ میلادی اولین اجاق های گاز که هم برای گرمایش و هم برای پخت و پز بودند اختراع شدند.
آیا اجاق ها در قرن هفدهم توانستند جای شومینه ها را بگیرند؟
اجاق ها در تاریخچه پکیج شوفاژ نتوانستند جایگاه ویژه ای پیدا کنند. آنها پس از مدت کوتاهی که در قرن هفدهم اختراع شدند محبوبیتی پیدا نکردند.
زیرا نتوانستند گرمای مطلوب برای یک خانه را تامین کنند. بر همین اساس سیستم گرمایشی اصلی هر خانه همان شومینه های قدیمی بودند که بر مبنای سوخت چوبی فعالیت میکردند.
برای اولین بار یک نویسنده به نام هیو پلات (Hugh Plat) ایده سیستم گرمایشی بر مبنای بخار را برای یک گلخانه ارائه کرد. اما متاسفانه تا قرن ۱۸ این ایده کاملا مسکوت ماند.
چگونه طرح اولیه شومینه گردشی اختراع شد؟
بالاخره تغییر مهم در تاریخ پکیج در دهه ۱۶۰۰ توسط Louis Savot فرانسوی رقم خورد. او توانست یک شومینه و اجاق دارای قدرت گردش را اختراع کند.
بدین ترتیب اولین سیستم های گرمایشی بدون دود اختراع شدند. این ایده در روسیه به کارگیری شد و کاخ مرکزی سن پترزبورگ توسط آن گرم می شد. پس از گذشت سالها اولین دیگ های چدنی در سال ۱۸۵۰ میلادی ساخته شدند. Stephen Gold اولین نفری بود که رادیاتور را اختراع کرد و سیستم گرمایشی آن تا ۵۰ سال مورد استفاده مردمان اروپا بود.
Franz San Galli اولین رادیاتور های روسی را اختراع کرد و سیستم گرمایشی بر مبنای آبگرم را در روسیه به وجود آورد. در نهایت در حدود سال های ۱۹۴۰ اولین رادیاتورهای امروزی در آمریکا اختراع شدند.
برخی از برندها : ایران رادیاتور – بوتان – تاچی – گلد ایران –مرکوری – مگاترمز – روکا – بوش -باکسی – آریستون – ویزمن (آلمان )- آلزان – اخگر